سومین نمایشگاه دستاوردها و ظرفیتهای شرکتهای دانشبنیان و خلاق، پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی، امروز دوشنبه ۱۷ دیماه با حضور حجتالاسلام خسروپناه؛ دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حسن مسلمینائینی؛ رئیس جهاددانشگاهی، فاطمه مهاجرانی؛ سخنگوی دولت، رضا صالحی امیری؛ رئیس وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نادره رضایی؛ معاون وزیر ارشاد، مهدی باصولی؛ رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و محمدحسین ایمانیخوشخو، رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق و جمعی از مسئولان در دانشگاه علم و فرهنگ افتتاح شد.
در مراسم افتتاح این نمایشگاه محمدحسین ایمانیخوشخو، رئیس پارک علوم و فناوریهای نرم و صنایع خلاق با ابراز خرسندی از اینکه مسئولان عالی رتبه به حوزه فرهنگ علاقهمند هستند و در این مراسم حضور دارند، گفت: بین ۴۳ پارک کشور یک پارک ویژه با گستره ملی و حوزه تخصصی داریم.
وی با تأکید بر اینکه در کشورهای دیگر فرهنگ بخش مهم اقتصاد است، گفت: از فرهنگ به شکل صحیح میتوان درآمدزایی کرد ولی متاسفانه اقتصاد فرهنگ در کشور ما جانیفتاده است. یک سال طول کشید تا مجوز راهاندازی این پارک را اخذ کنیم و شش سال است که فعال هستیم. ۱۵۰ شرکت در حوزه فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی فعال هستند. میانگین سنی این افراد ۳۰ سال است و ۲۰ همت گردش مالی این شرکتها بوده است. بخش بینالمللی را نیز فعال کردهایم و حوزه فرهنگ بریکس نیز از ما خواسته آن را فعال کنیم.
وی تصریح کرد: حمایت مالی نمیخواهیم ولی به حمایت معنوی نیاز داریم و امیدواریم از ما حمایت شود.
در ادامه این مراسم نادره رضایی، معاون وزیر ارشاد، گفت: ۴۶ صدم درصد بودجه کشور متعلق به حوزه فرهنگ و هنر است و این امر گویای وضعیت این حوزه است و با گفتههای ما در خصوص اهمیت فرهنگ و هنر تناقض دارد.
وی تصریح کرد: دولت به تنهایی نمیتواند گرهگشایی کند و شرایط نشان میدهد رویکردهای پیشین گرهگشا نبوده است. اگر در حوزه فرهنگ میخواهیم اتفاقی بیفتد باید در حوزه اقتصاد فعال شویم.
رضایی با اشاره به اینکه ابر پروژه شبکه شهرهای خلاق آغاز شده است، گفت: طرح شهرهای هنر به صورت پایلوت آغار میشود. صنایع فرهنگی و نرم پلی بین هنر و صنعت است. این حوزه ظرفیت بزرگی دارد و امیدواریم دولت هم از آن حمایت کند و مردم با اینکه در تنگنای اقتصادی هستند به برون رفت از حوزه فرهنگ و هنر امیدوارتر هستند. اگر دولت بر روی این موضوع تمرکز کند این بخش میتواند کمکیار دولت باشد.
حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی نیز طی سخنانی در این مراسم تصریح کرد: جهاددانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی و دانشبنیان سعی کرده به عنوان یک تکلیف دینی فعالیت و به دنبال رفع مشکلات مردم باشد.
وی افزود: همه فعالیتهای جهاددانشگاهی در حوزه پزشکی، کشاورزی، علوم انسانی و … پیوست فرهنگی دارد و این موضوع از ویژگیهای جهاددانشگاهی است. بیش از ۵۰۰ شرکت متقاضی دریافت حمایتهای ما در پارک هستند ولی به دلیل محدودیتها، فقط از ۱۲۰ شرکت حمایت میکنیم که اگر بیشتر حمایت شویم میتوانیم شرکتهای بیشتری را پوشش دهیم.
حجتالاسلام خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز گفت: صنایع فرهنگی و نرم بخشی از دانش میان رشتهای است و تأکید میکنم مربوط به حوزه وزارت علوم است؛ وقتی از صنعت سخن به میان میآید یکی از بخشهای حوزه فناوری نرم مربوط به علوم انسانی است و باید تحولی در علوم انسانی ایجاد و از نظریههای علوم انسانی به فناوریهای نرم برسیم.
حجتالاسلام خسروپناه با بیان اینکه مهمتر از حمایت مالی دولت، رفع موانع و مشکلات هنرمندان است، گفت: اگر بخواهیم فناوریهای نرم موفق باشد چارهای نداریم جز اینکه به هنرمندان و مردم اعتماد کنیم و هیچ نیازی نیست دولت این کار را انجام دهد. کار دولت باید این باشد که موانع دولتی در زمینه گمرک، واردات، صادرات، ارز، مالیات و … برداشته شود. دولت باید این موانع را استخراج و رفع کند. وظیفه ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین سند است؛ بر همین اساس سند صنایع دستی از سوی رئیس جمهور ابلاع شد. سند موسیقی، سند صنایع نرم و … نیز ابلاغ شده است و امیدواریم به کمک وزرای میراث فرهنگی و فرهنگ و ارشاد اسلامی گامهای اجرایی این اسناد برداشته شود.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در بخش پایانی این مراسم، با اشاره به اهمیت فرهنگ، گفت: اگر پیشوند «بی» را به فرهنگ اضافه کنیم و به فردی بگوییم بیفرهنگ، این سخن در حکم دشنام به حساب میآید یعنی اگر به کسی بیفرهنگ گفته شود یقیناً واکنش منفی نشان خواهد داد. لذا فرهنگ جزو موضوعاتی است که داشتن آن برای همه افراد و برای زیست در هر جامعهای لازم است.
وی تصریح کرد: اندازه و سبک رفتارهای ما را فرهنگ تعیین میکند و کاری که فرهنگسازان انجام میدهند این است که این گسترده را بزرگتر میکنند. سابقهای تاریخی داریم و با میراثی از فرهنگ و تمدن حرکت میکنیم. همه آنچه در گذشته داشتهایم جزئی از فرهنگ ما است و هر قدر بتوانیم آنچه را که از گذشته داشتهایم با آنچه امروز با آن مواجه میشویم بهتر ممزوج و به گونهای رفتار کنیم که رفتار یک انسان اخلاق مدار و متمدن باشد، طبیعتاً وجوه رفتاری بهتری خواهیم داشت.
سخنگوی دولت اضافه کرد: پس از گسترش فناوریهای سخت، بشر احساس کرد که باید برای زیست صحیح و اینکه پیشینه خود را فراموش نکند و درستتر اقدام کند به سراغ فناوریهای نرم برود و این مسئله فقط مربوط به کشور ما نیست و همه کشورها به این حوزه توجه دارند و مایل هستند که میراث فرهنگی خود را حفظ کنند. فرهنگ هویتساز است و هویت ما را میسازد.
وی تصریح کرد: اگر هویت خودمان را فراموش کنیم در دنیا حل میشویم و این اصلاً برای هیچ کشوری خوب نیست. کافی است که فناوریهای نرم را به درستی به جامعه ارائه کنیم، مردم آنها را خواهند پذیرفت و این فناوریها به تابآوری بیشتر و اینکه پیشینه خود را فراموش نکنیم کمک میکند. وحدت برای عبور از بحران راهگشاست و آنچه وحدتبخش است، فرهنگ و هویت ماست.
برای مشاهده گزارش تصویری مراسم اینجا کلیک کنید.