تاکید بر تجاری‌سازی فناوری و هم‌افزایی صنعت و پژوهش
تاکید بر تجاری‌سازی فناوری و هم‌افزایی صنعت و پژوهش
بیست و سومین نشست سراسری فن‌بازارهای منطقه‌ای و تخصصی کشور با میزبانی فن‌بازار هرمزگان در بندرعباس برگزار شد. این رویداد مهم با حضور مقامات ارشد استانی و ملی، کارگزاران فناوری و متخصصین صنعت، به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های تجاری‌سازی فناوری‌های نوین و تقویت همکاری‌های میان پژوهشگران و صنایع مختلف پرداخت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مفید به نقل از  ایسنا، بیست و سومین نشست سراسری فن‌بازارهای منطقه‌ای و تخصصی کشور به میزبانی فن‌بازار منطقه‌ای هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.

به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، این نشست با حضور عادل شهرزاد، معاون اقتصادی استانداری هرمزگان؛ احسان کامرانی، معاون سیاسی استانداری هرمزگان؛ مجتبی جباری پور، معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس؛ تورج محمدی، مشاور رئیس پارک فناوری پردیس؛ محمد صالح خالقی، دبیر شبکه فن‌بازار ملی ایران؛ سد امیر امیری زاد، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان؛ مدیران فن‌بازارهای منطقه‌ای و تخصصی کشور، کارگزاران تجارت فناوری و جمعی از مدیران استانی برگزار شد.

این نشست فرصتی برای تبادل تجربیات، هم‌افزایی فعالیت‌های فن‌بازارها و شناسایی نیازهای فناورانه صنایع و بنگاه‌های اقتصادی کشور بود و راهکارهای رفع این نیازها موردبحث و بررسی قرار گرفت.

در این رویداد، فن‌بازار ملی ایران به‌عنوان پل ارتباطی بین پژوهشگران، فناوران، دانشگاه‌ها و صنایع، نقش خود در تجاری‌سازی فناوری‌های نوین و توسعه بازار فناوری را به نمایش گذاشت.

شهرزاد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز با اشاره به موانع توسعه فناوری در کشور، بیان کرد که تفکر توسعه در کشور هنوز نهادینه نشده است.

وی عدم نظام اولویت‌بندی و ضعف در بانک‌های اطلاعاتی را از بزرگ‌ترین خلأهای توسعه فناوری دانست و بر استفاده بهینه از ظرفیت تسهیلات ۲۰۰ همتی قانون بودجه برای توسعه فناوری تأکید کرد.

مجتبی جباری‌پور، معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس، ضمن قدردانی از برگزاری این نشست‌ها در استان‌های مختلف، آن را فرصتی مغتنم برای آشنایی با ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور دانست.

وی مطرح کرد: یادگیری تجارب موفق و ناموفق باعث بهبود سیاست‌گذاری‌ها و تقویت شبکه‌سازی بین بازیگران تجارت فناوری خواهد شد.

جباری پور به نقش تالار معاملات فناوری به‌عنوان یکی از وظایف مهم فن‌بازارها اشاره کرد و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت‌های قانونی فن‌بازارها شد.

معاون توسعه نوآوری پارک فناوری پردیس، در ادامه تأکید کرد: فن‌بازارها باید توازن میان برگزاری رویدادها و خروجی‌های عملی آنها را برقرار کرده و از رویداد زدگی جلوگیری کنند. همچنین بهبود سامانه فن‌بازار و نقش پررنگ‌تر بروکرها در فرایند همرسانی فناوری از دیگر اولویت‌های مطرح شده در نشست بود.

محمدی، مشاور رئیس پارک فناوری پردیس در این نشست با تأکید بر نقش فناوری و نوآوری به‌عنوان شاه‌کلید توسعه، بیان کرد: هیچ کشوری بدون توجه به این حوزه پیشرفت نکرده است.

وی با اشاره به فناوری نرم و جایگاه فن‌بازارها در این بخش، پیشنهاد تشکیل شورای فن‌بازار به‌صورت فصلی را مطرح کرد.

همچنین ایجاد بانک اطلاعات فناوری‌های هر استان و تعامل آنها در قالب یک ساختار ملی، جلوگیری از موازی‌کاری و هزینه‌کردهای مضاعف و هم‌گرایی فعالیت‌های فن‌بازارها از جمله مزایای شبکه فن‌بازارهای منطقه‌ای عنوان شد.

وی در سخنرانی خود اظهار کرد: تنها نهاد و تشکلی که انگیزه دارد دانش و فناوری را از دل دانشگاه‌ها استخراج کند، کارگزاران فن‌بازار هستند و باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود.

وی بر نقش کلیدی بروکرها در تجاری‌سازی فناوری‌ها و رفع نیازهای فناورانه صنایع تأکید کرد.

امیری زاد، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی هرمزگان ضمن خوشامدگویی و ارائه تصویری از ظرفیت‌های استان، اعلام کرد: هرمزگان با داشتن دو منطقه آزاد، شش منطقه ویژه اقتصادی و بیش از ۱۰۰۰ واحد صنعتی از ظرفیت‌های بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های صیادی و کشاورزی استان، افزود: با ایجاد صنایع کوچک و توسعه‌بخش‌های پایین‌دستی صنایع بزرگ، حلقه‌های اقتصادی استان تکمیل شد.

اما از اوایل دهه ۹۰ نیاز به فناوری در استان احساس شد و با همکاری دانشگاه‌ها و بخش‌های فعال این حوزه، دفتر فن‌بازار منطقه‌ای در سال ۱۳۹۹ آغاز به کارکرد و حلقه مفقوده شناسایی نیازهای فناورانه صنایع تکمیل شد.

محمد گلستانی، مدیر توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی، در گفتگوی آنلاین خود با حاضران به موضوع ناترازی انرژی در شهرک‌های صنعتی اشاره کرد و این مسئله را عاملی برای خسارات جدی دانست.

وی بیان کرد: فن‌بازار منطقه‌ای تهران پیگیر این موضوع در کنفرانس‌های مدیریت فناوری و نوآوری است و از سایر فن‌بازارها خواست در این زمینه همکاری کنند.

مدیر توسعه صنعتی و فناوری شرکت شهرک‌های صنعتی همچنین بر توسعه الکتروموتورها به‌عنوان یکی از مسائل تأکیدی وزارت صنعت تأکید کرد و این موضوع را در برنامه عملیاتی سال آینده فن‌بازارها قرارداد.

در ادامه، کامران باقری، مدرس حوزه نوآوری، به ارائه‌ای درباره هوش مصنوعی و الزامات یادگیری عمیق پرداخت.

وی برخی از نرم‌افزارهای تولید شده ایرانی در این حوزه را بررسی و ظرفیت‌های داخلی کشور در این زمینه را تشریح کرد.

در بخش پایانی نشست، بحث آزاد حول موضوعاتی نظیر ایجاد و راهبری تالار معاملات فناوری طبق ماده ۲۵ آیین‌نامه مقررات منطقه بین‌المللی نوآوری ایران، نقش دفاتر فن‌بازار منطقه‌ای در پارک‌های علم و فناوری، اصلاح مدل ارزیابی فن‌بازارها، تشکیل شبکه راهبری فن‌بازارها به‌صورت ماهانه و مدیریت دانش در فن‌بازار جهت انتقال تجارب به اعضای جدید برگزار شد.

نشست بیست و سوم فن‌بازارهای منطقه‌ای و تخصصی باهدف شبکه‌سازی، انتقال تجربیات و هم‌افزایی فعالیت‌های فناورانه برگزار شد و بر نقش کلیدی بروکرها در توسعه فناوری و رفع نیازهای صنایع تأکید ویژه‌ای داشت.

شبکه فن‌بازار ملی ایران بر اساس نقشه جامع علمی کشور و ابلاغیه‌های شورای‌عالی انقلاب‌فرهنگی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و همچنین آیین‌نامه منطقه بین‌المللی نوآوری ایران وظیفه توسعه بازار فناوری را از طریق ایجاد و راهبری فن‌بازارها و کارگزاران تجارت فناوری عهده‌دار است.