به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن یادداشت سیدعباس صالحی به شرح زیر است:
“گذشت سه دهه از عمر انتشار روزنامه ایران، فرصت مغتنمی برای ارزیابی عملکرد این رسانه و مرور دستاوردها و شناسایی ناکامی های آن است.
در کشور ما، ایران، که به دلایل گوناگون عمر رسانه چندان بلند نیست، سی سال عمر قابل اعتنایی برای یک مطبوعه به شمار می رود؛ آن هم روزنامه ای که وابسته به دولت است و بنا به رسم معمول جابه جایی دولت ها، دستخوش تغییرات مدیریتی می شود. اگرچه از یک منظر می توان رمز مانایی «ایران» را در همین وابستگی ناخواسته جستجو کرد، اما موارد نقض فراوانی می توان یافت که عملا وابسته بودن به دولت، مانایی و پایایی رسانه را تضمین نمی کند.
با این نگاه می توان ادامه حیات «ایران» را مرهون بهره گیری از نیروی متخصص رسانه در همه ادوار و آغوش باز آن در برابر تحولات عرصه رسانه دانست.
به بیان دیگر روزنامه ایران بهرغم وابستگی به دولت، در دوره های مختلف نشان داده که نگاه نقادانه را سرلوحه رسالت مطبوعاتی خویش قرار داده است. روزنامه ایران، برای ایران و ایرانیان حرمت و شان قائل است و با وجود این که تریبونی قابل اتکا برای دولتمردان به شمار می رود، اما رسانه یک طرفه و بلندگوی دولت نیست.
ایران شان و جایگاه مطبوعاتی خود را بر ستون مخاطبان و خوانندگان خود استوار کرده و اگر چه کوتاه ترین راه برای بیان اقدامات و دستاوردهای دولت ها بوده، اما قضاوت چگونه پیمودن این مسیر را در منظر و مرآی مردم قرار داده است.
در واقع این مردم هستند که به مانایی ایران در سپهر رسانه ای کشور کمک کرده اند و اگر جز این بود، امروز شاهد سی سالگی این درخت تنومند رسانه ای نبودیم.
بر پایه این سرمایه اجتماعی ارزشمند و اعتماد مردم به «ایران»، لازم است مدیران این رسانه اقتضائات جهان ارتباطی امروز را به رسمیت بشناسند و در کنار آن از فناوری های نوین در بستر مجازی و قدرت روزافزون شبکه های اجتماعی که امروزه به هوش مصنوعی هم تجهیز شده اند، در بالاترین سطح استفاده کنند.
ما امروز با نسل جدیدی روبرو هستیم که اگرچه حلاوت خاطرات انتظار کشیدن نسل ما در صف های طولانی مقابل دکه های مطبوعاتی و عطش دستیابی به آخرین خبرها از لابلای ستون های روزنامه را معنا نمی کند، اما انتظار دارد که رسانه ما تغییرات اجتماعی و تحولات ارتباطی را به درستی درک کرده باشد و به ذکاوت و هوش سرشار نسل جدید احترام بگذارد.
روزنامه ایران در آغازین سالهای قرن جدید در حالی پا به سی ویک سالی می گذارد که عرصه رسانه بیش از هر زمان دیگری در آگاهی بخشی و هدایت افکار عمومی نقش آفرینی می کند. حجم انبوهی از اخبار و اطلاعات مفید و غیر مفید، درست و نادرست، با اهمیت و فاقد اهمیت در ظاهری جذاب و دلربا با یک حرکت سرانگشت در کسری از ثاینه مقابل دیدگان ما ظهور می کند و نمی دانیم که رسول راستین است یا پیامبر دروغین.
روزنامه ایران در روزگار جدید، همچنان باید بدرخشد؛ همچون نام بلندآوازه سرزمینمان که در تاریخ پر پیچ و تاب خود سربلند و استوار ایستاده است.”