پشت پا زدن بانک ها به تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی
پشت پا زدن بانک ها به تسهیلات ساخت ۸۰۰ میلیون تومانی
کارشناس سیاست گذاری مسکن گفت: همکاری نکردن بانک ها در حوزه تسهیلات ساخت باعث کند شدن روند اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است.

فرشید ایلاتی، کارشناس مسکن در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه پرداخت تسهیلات ساخت مسکن یکی از مهم ترین عوامل در حوزه تقویت بخش پروژه‌های نهضت ملی مسکن است گفت: در حال حاضر بازار مسکن نیازمند تقویت تامین مالی است‌ که‌ در این بین یکی از مهم ترین ابزارها تسهیلات است که متاسفانه در این زمینه درطی یک سال گذشته بانک ها همکاری لازم را انجام نداده اند.

وی ادامه داد: همکاری بانک ها برای پرداخت تسهیلات ساخت باعث می شود که سازندگان با انگیزه و سرعت بیشتری اقدام یه تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن کنند اما متاسفانه در این زمینه با توجه به آنکه بانک ها هیچ کدام گامی در این حوزه برنمی‌دارند باعث شده که بازار مسکن وارد دوران رکود شود.

ایلاتی گفت: کوتاهی بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن در آینده آثار بدی برجای می گذارد و باعث می شود که روند تکمیل پروژه‌ها کند و در ادامه متوقف شود.

وی اظهار کرد: امیدواریم در این زمینه پیگیری ها برای پرداخت تسهیلات از سوی وزارت راه وشهرسازی و همچنین بانک مرکزی بیشتر شود تا در آینده بتوانیم بازار مسکن را به سمت رونق هدایت کنیم.

او یادآور شد: متاسفانه عدم پرداخت تسهیلات از سوی تعدادی از بانک ها باعث شده که سایر بانک ها هم کوتاهی کنندو این روند به طور قطع ادامه پیدا می‌کند وباعث می شود که پروژه‌ها هم تحت تاثیر قرار بگیرد.

وی در ادامه به رفع موانع تامین مسکن جامعه به‌ویژه اقشار کم درآمد و برطرف‌سازی ناهماهنگی‌های حوزه اعطای وام مسکن پرداخت وگفت بیان کرد: فارغ از موضوع همکاری بانک‌ها در حوزه اعطای وام مسکن ضرورت دارد تا نگاه کلان‌تر بداریم و اصلاح نظام بانکی را در اولویت قرار دهیم‌.

کارشناس سیاست گذاری مسکن بیان کرد: فارغ از موضوع همکاری بانک‌ها در حوزه اعطای وام مسکن ضرورت دارد تا نگاه کلان‌تر بداریم و اصلاح نظام بانکی را در اولویت قرار دهیم‌. در حقیقت اصلاحات در نظام بانکی موضوعی حائزاهمیت‌تر است و می‌بایست پیش از بررسی موضوعاتی چون وام مسکن به سیستم کلان بانکی و تولید نقدینگی در کشور بپردازیم.

وی با بیان اینکه اصلاح نظام بانکی مشکلات مرتبط با تامین مالی نضهت ملی مسکن را نیز برطرف خواهد ساخت گفت: طبق قانون جهش تولید مسکن بایدبانک‌ها ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند اما متاسفانه شاهد آن هستیم که در این بخش کوتاهی های بسیار زیادی صورت گرفته و حتی بانک ها یک درصد از تسهیلات خود د را هم به حوزه مسکن اختصاص نمی دهند.