هفته پژوهش؛ فرصتِ تحقق «حوزه علمیه؛ تولید علوم اسلامی و انسانی»
هفته پژوهش؛ فرصتِ تحقق «حوزه علمیه؛ تولید علوم اسلامی و انسانی»
مدیر حوزه‌های علمیه کشور گفت: هفته پژوهش، زمینه و فرصتی ناب برای توجه و تمرکز هدفمند محققان حوزوی بر مسائل روزآمد پژوهش و تلاش برای تحقق شعار «حوزه علمیه؛ تولید علوم اسلامی و انسانی» است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مفید به نقل از خبرگزاری شبستان مشروح پیام آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه های علمیه کشور به مناسبت هفته پژوهش بدین شرح است:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ

یُؤتِی الْحِکْمَهَ مَن یَشَاءُ وَ مَن یُؤْتَ الْحِکْمَهَ فَقَدْ أُوتِیَ خَیْرًا کَثِیرًا وَ مَا یَذَّکَّرُ إِلاَّ أُوْلُواْ الأَلْبَابِ (بقره:۲۶۹)

رهبرمعظم انقلاب: یک روز موضوع فلسطین، صرفاً یک موضوعِ کشورهای اسلامی بود؛ امروز مسئله‌ی فلسطین و مسئله‌ی غزّه، یک مسئله‌ی عمومیِ جهانی است.( ۷/۵/۱۴۰۳)

سلام بر فرزندان تین و زیتون؛ همآنان که وارثان طورسینین اند؛ سلام بر حامیان مقاومت، از لبنان و یمن؛ عراق و ایران و همه آزادگان و احرار جهان از مظلومانی که در سرزمین مادری خود، از حق زیستن محروم اند؛ سرزمینی که کودکان و نوجوانانش با دستانی تهی و ابدانی نحیف، سنگ به جای بالین می نهند، اما چون کوه مقاوم و استوارند و همچون سرو ایستاده پا برجا و ان شاءالله سرافراز و پیروز. در این میان؛ سزاست تا در کنار حمایت همه جانبه معنوی و میدانی، بخشی از جریان مقاومت، انرژی، فکر و اندیشه و قلم خود را مصروف به اندیشیدن و تولیدات علمی و راهبردی و در راستای مکتب اهل بیت علیهم السلام و اقامه دین سازند. این مهم از رسالتِ عالمان و اندیش ورزان و پژوهشگران جهادی و درد آشناست.

پژوهش، ساحت سبز و حاصلخیزی است که در سالهای اخیر و با بهره گیری از میراث کهن پیشینیان و با تدبیر و دوراندیشی مدیران و کارشناسان متعهد و پشتکار و تلاش محققان و صاحبان اندیشه و قلم به جریانی پر رونق و عریق در عرصه نوآوری و نواندیشی مبدل گردیده است؛ جریانی زلال و روشنگر که می کوشد تا مبتنی بر نقشه راه ترسیمی از سوی مراجع بالادستی حوزه‌های علمیه، سهم پژوهشی خود را در راه تحقق آرمان های انقلاب و ایجاد تمدن نوین اسلامی بخوبی ادا نماید.

درخششِ چشمگیر اساتید و طلاب گرامی در برنامه ها و فعالیت های پژوهشی سال‌های گذشته نشان از این حقیقت دارد که آنان دارای انگیزه‌ای قوی، ذهنی پویا و اراده ای آهنین در وادی تحول و نوسازی هستند و همین داشتۀ بی بدیل، عزم همه جویندگان عرصه پژوهش را قوتی مضاعف می‌بخشد تا گامهای گران برای تحقق شعار محوری «حوزه علمیه، تولید علوم اسلامی و انسانی» به عنوان شعار محوری سال جاری بردارند و بیش از بیش شأن والای پژوهشگران را در قلمرو مطالعات دینی پاس بدارند.

هم اینک در سایه سار گسترش روش های نو در تحقیق و پژوهش و ظهور نسل جدید و توسعه مراکز علمی و پژوهشی، شاهد پیشرفت های شگرف در عرصه علم و دانش بوده و با ارتباط و پیوند ناگسستنی پژوهش با مسائل و مشکلات جوامع، تحقیق و پژوهش از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار گردیده است.

هفته پژوهش، زمینه و فرصتی ناب برای توجه و تمرکز هدفمند محققان حوزوی بر مسائل روزآمد پژوهش است تا بتوانند از ظرفیت‌ها، چالش‌ها و وضعیت موجود علمی کشور آگاهی یافته و با برنامه‌ریزی و اقدامات شایسته و بایسته، ضمن ارائه دستاوردهای علمی-پژوهشی خود به جامعه انسانی، نقاط ضعف و خلأهای موجود را پر کرده، به وضع مطلوب برسانند.

اینجانب با تبریک هفته پژوهش و ارج نهادن به تلاش های همه محققان و فعالان عرصه پژوهش به ویژه همکاران معاونت پژوهش در حوزه های علمیه و واحدهای پژوهشی و آموزشی، انجام این رسالت خطیر را برای همه پژوهشگران از خدای متعال تمنا دارم و امید می برم در سال جاری برای رونق بخشیـدن به تکاپوی پژوهشی اساتید و طـلاب معزز مبتنی بر علایق و توانایی های آنان، شاهد شکل گیری موج گسترده ای از خَلق آثار علمی- پژوهشی و حضور حداکثری و با کیفیتِ اساتید و طلاب محقق در جشنواره های مختلف باشیم.

امید آن که این تلاش ها موجبات رضایت خدای متعال و ادعیه زاکیه حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف را برای خود و امت اسلامی فراهم آورند.

ومن الله التوفیق وعلیه التکلان

علیرضا اعرافی

مدیر حوزه های علمیه