از آن زمان که در شأن بانویی سورهای به نام کوثر نازل و آن زمان که برای او همکفوی به نام علی(ع) انتخاب میشود، شکوه بانوی مجاهدپرور و امامپرور در حکومت اسلامی تجلی پیدا میکند.
حضرت زهرا(س) الگوی همهجانبه نه فقط برای زنان جهان بلکه برای جامعیت بشری هستند، بانویی که در خانه پدر «ام ابیهاست»، در خانه همسر و مادری لبریز از گذشت و ایثار است و در مسجد خطبههایی ایراد میکند که جلوهای از سخنان پدرشان حضرت محمد(ص) و همسرشان علی بن ابیطالب(ع) در آن موج میزند. امام علی(ع) در سخنان خود به همسرشان میبالند و ایشان را از داراییهای باارزش خود میدانند بهگونهای که در سخنان خویش در نامه شماره ۲۸ میفرمایند: شما چگونه با ما برابرید که پیامبر(ص) از ماست و دروغگوى رسوا از شما. حمزه شیر خدا (اسداللّه) از ماست و ابوسفیان (اسدالاحلاف) از شما، دو سید جوانان اهل بهشت از ما و کودکان در آتش افکنده شده از شما و بهترین زنان جهان از ما و زن هیزمکش دوزخیان از شما، از ما این همه فضیلتها و از شما آن همه رسوایىهاست.
در این جمله امیرالمؤمنان(ع) برتری خویش را نسبت به دیگران از جهت داشتن حضرت زهرا(س) بیان میکنند، چه تعبیر لطیف و عاشقانهای است آنکه حضرت علی(ع) در این قسمت تعریف شخصی یا ویژگی فردی خود را به رخ دیگران نکشیده و سعی دارند داراییهای خود را به نمایش بگذارند و یکی از آنها مباهات کردن به بانویی است که همسر ایشان هستند و جان خود را در راه دفاع از حضرت(ع) فدا کردهاند.
بهترین زنان جهان چه کسانی هستند؟
در توضیح اینکه بهترین زنان جهان چه کسانی هستند بهتر است از منابع اهل سنت استفاده کنیم و بگوییم، منظور از «خَیْرُ نِسَاءِ الْعَالَمِینَ» به اتفاق همه شارحان نهجالبلاغه و سایر علماى اسلام بانوى اسلام فاطمه زهرا(س) است، زیرا همانگونه که در صحیح مسلم آمده است پیغمبر اکرم(ص) هنگام بیمارى خود براى آرامش بخشیدن به دخترش فاطمه(س) فرمود: «یَا فَاطِمَهُ أَمَا تَرْضَیْنَ أَنْ تَکُونِی سَیِّدَهَ نِسَاءِ الْمُؤْمِنِینَ أَوْ سَیِّدَهَ نِسَاءِ هَذِهِ الاْمَّه؟»(صحیح مسلم، ج ۷، ص ۱۴۳-۱۴۴) شبیه همین حدیث در (صحیح بخارى، ج ۷، ص ۱۴۲) در مسند احمد و مستدرک حاکم به جاى این تعبیر «سَیِّدَهَ نِسَاءِ الْعَالَمِین» آمده که فراگیرتر است.
امیرمؤمنان(ع) در جریان شورای شش نفره که خلیفه دوم برای جانشینی وی را تعیین کرده بود خطاب به سایر اعضا فرمودند: «آیا در بین شما به جز من کسی هست که همسرش بانوی زنان جهان باشد؟» همگی پاسخ دادند: خیر.
پرداختن به ارتباط عاشقانه و صمیمی بین حضرت زهرا(س) و حضرت علی(ع) میتواند رابطههای عاشقانه را رنگ و بو بخشیده و جلا دهد.
در این دنیا که اغلب انسانها دم از عشق میزنند و با داشتن هرگونه ارتباطی حرف عشق را به میان میآورند، دین اسلام الگویی همهجانبه و موفق به آنها نشان داده و عشق حقیقی و صمیمیت را معرفی میکند. آری، فاطمه(س) رکن علی(ع) است.
هدیه ارجمند، کارشناس ارشد نهجالبلاغه از دانشگاه قرآن و حدیث قم