صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد
صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد
همزمان با روز ثبت احوال، از سامانه صدور گواهی الکترونیکی ولادت با حضور وزیرکشور بهره برداری شد.

گزارش پایگاه خبری تحلیلی مفیدنا به نقل از خبرگزاری صدا وسیما؛ همزمان با سوم دی ماه روز ثبت احوال در مراسمی با حضور اسکندر مومنی وزیر کشور و هاشم کارگر رئیس سازمان ثبت احوال کشور از سامانه الکترونیکی ولادت، بهره برداری شد.


کارگر در این مراسم گفت: پیشتر برای نوزادان در بیمارستان گواهی ولادت صادر می‌شد که ولی نوزاد می‌بایست به صورت حضوری گواهی صادره از بیمارستان محل تولد نوزاد را تحویل و برای گرفتن شناسنامه به ثبت احوال مراجعه می‌کرد که در طرح جدید برای صدور شناسنامه نوزادان ابتدا اسناد ولادت را الکترونیکی کردیم و اطلاعات نوزاد به صورت الکترونیکی در پایگاه بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ثبت گردیده سپس به صورت برخط به پایگاه اطلاعاتی جمعیتی ثبت احوال کشور ارسال می‌شود.

وی افزود: در این فرایند کد رهگیری گواهی ولادت به تلفن همراه والدین نوزاد ارسال می‌شودو دیگر نیازی به حضور فیزیکی والدین نیست و شناسنامه نوزاد صادر و به ادرس انان ارسال می‌شود.
کارگر گفت: به زودی انتخاب نام هم به صورت الکترونیکی و غیر حضوری انجام خواهد شد.

وی افزود: تمام هموطنان برای انجام امور و مراوداتی که در سطح کشور می‌خواهند انجام دهند دارای امضای دیجیتال خواهند شد که این امضای دیجیتال در سامانه “هدی” که بستر هویت اشخاص در کشور خواهد بود قرار داده می‌شود.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور گفت: امضای دیجیتال انکار ناپذیر بودن هویت افراد را در پی خواهد داشت که می‌توانند با این امضای دیجیتال در بخش‌های گوناگون اقدامات متفاوت تا سطح بستن قرارداد را انجام دهند.
کارگر افزود: در آینده‌ای نزدیک، امضای دیجیتال را بر روی مدارک هویتی افراد هم قرار خواهیم داد به این صورت که هم در کارت ملی و شناسنامه امضای دیجیتال خواهیم داشت که قابل بهره برداری خواهد بود.
رئیس سازمان ثبت احوال این اقدامات را در راستای هوشمندسازی این سازمان برشمرد.

وزیر کشور هم در این مراسم هوشمندسازی را یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای جامعه امروزی دانست که موجب سرعت، دقت و صحت عمل در اقدامات وخدمات مناسب به مردم می‌شود و از خدمات ثبت احوال در هوشمند سازی گواهی ولادت تشکر کرد.
اسکندر مومنی گفت: در حال حاضر بر اساس آمار، رشد جمعیت بسیار پایین است که اگر به همین صورت پیش برود بر اساس نظر کارشناسان در سال ۱۴۸۰ جمعیت ایران به زیر ۴۰ میلیون نفر خواهد رسید که این مساله یک فاجعه بزرگ برای کشورمان خواهد بود.
وزیر کشور افزود: برای مقابله با این فاجعه یک همیاری جمعی و همکاری بین سازمانی را می‌طلبد و که ابتدا همه نهاد‌ها ها تلاش کنند که آگاهی بخشی را انجام دهند تا این روند کاهشی را متوقف کنند سپس بتوانیم به روند افزایشی برسیم.