راهکار بیمه‌ها برای عبور از ناترازی
راهکار بیمه‌ها برای عبور از ناترازی
عضو هیئت مدیره انجمن داروسازان ایران، از عملکرد بیمه ها در کاهش بسته های خدمتی که منجر به افزایش قیمت دارو شده است، انتقاد کرد.

هادی احمدی، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: متأسفانه به دلیل اینکه هزینه‌های بیمه‌ها بیش از درآمدشان است، شاهد بروز ناترازی و ناهماهنگی بین هزینه‌ها و درآمدهای بیمه‌ها هستیم.

وی با انتقاد از رفتار بیمه‌ها برای برون رفت از ناترازی که ایجاد شده است، افزود: بیمه‌ها به سمت کوچک کردن بسته‌های خدمت می‌روند که اشکال ایجاد می‌کند و داروهایی که تحت پوشش قرار دارد، کمتر می‌شود یا سقف تعهدات را پایین می‌آورند که بتوانند این ناترازی را جبران کنند که موجب می‌شود پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند.

احمدی ادامه داد: در طرح دارویار عنوان شد نباید پرداخت از جیب بیمار افزایش پیدا کند، در حالی که میانگین پرداختی از جیب بیمار در کل حوزه سلامت بالای ۵۰ درصد است که زیبنده نظام سلامت ما نیست. زیرا، در دنیا ۱۵ تا ۲۰ درصد پرداختی از جیب بیمار قابل قبول است.

عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران، با طرح این سوال که چرا باید پرداخت از جیب بیماران افزایش پیدا کند، گفت: ناترازی‌ها در بخش هزینه و درآمد بیمه‌ها، باعث شده بیمه‌ها هم به این سمت بروند که پرداختی از جیب بیمار افزایش یابد، ضمن اینکه برخی از داروها افزایش قیمت پیدا کرده‌اند.

احمدی در خصوص افزایش قیمت برخی اقلام دارویی، اظهار داشت: بیمه‌ها اعلام کردند سازمان غذا و دارو به ما اعلام نکرده و مدتی از افزایش قیمت‌ها می‌گذرد ولی هنوز در سایت سازمان‌های بیمه‌گر اعمال نشده است. توصیه می‌کنیم سازمان‌های بیمه گر و سازمان غذا و دارو با هم لینک شوند و به محض اینکه دارویی افزایش قیمت دارد بیمار از جیبش پرداخت نکند و جزو تعهدات سازمان‌های بیمه‌گر باشد.

وی افزود: متأسفانه سازمان‌های بیمه گر، علاوه بر اینکه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها تعلل دارند و ترک فعل می‌کنند؛ با کوچک کردن بسته‌های خودشان و عدم پوشش برخی داروها باعث شدند پرداختی از جیب بیمار افزایش پیدا کند که زنگ خطری برای نظام سلامت است که امیدواریم مسئولین به این امر توجه کنند.

احمدی با عنوان این مطلب که ناترازی یکباره اتفاق نیفتاده است، گفت: زنگ خطر آن از یکی دو سال پیش به صدا در آمده و مسئولین باید در خصوص به وجود آمدن ناترازی هشدار می‌دادند.

وی افزود: از سال ۱۴۰۱ که طرح دارویار کلید خورد، اجرای آن روز به روز بدتر می‌شود. عضو هیأت مدیره انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: دارویار فوق العاده بود اما اهمال کاری و عدم نظارت و تصمیمات نادرست، باعث شد زنجیره تأمین دارو دچار بحران شود.

  • منبع خبر : خبرگزاری مهر