به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مفید به نقل از به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله مصطفی محامی در خطبههای نمازجمعه این هفته زاهدان با قرائت و شرح فرازی از رساله حقوق امام سجاد (ع) به بیان نکاتی پیرامون ادای حق خداوند و عبادت و پرستش او به صورت مخلصانه و بدون هر گونه شرک پرداخت و افزود: یکی از راههای تحصیل تقوای فردی و اجتماعی، تلاش برای رشد علمی و دینی، ارتقای بصیرت و تقویت فرهنگ ایثار، مقاونت، تلاش و شهادت است.
وی ادامه داد: یکشنبه سیزدهم جمادیالثانی سالروز وفات حضرت امالبنین (س) است خانم بزرگواری که هم همسر شهید و هم مادر چهار شهید هست و برای همین تحت عنوان سالروز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده و نام و یاد شهدا را گرامی داشته و به خانواده محترم و معظم شهدا عرض ادب و احترام داریم.
امام جمعه زاهدان ادامه داد: شهدا، برای دفاع از دین و دفاع از امنیت کشور، جانفشانی کردند و همه ما را مدیون خود کردند، خانواده شهدا در عظمت این کار شهدا شریک هستند.
وی اضافه کرد: شهدا، هیچگاه در مسیر خود تردید نکردند، چه زمانی که پیروزی حاصل میشد و چه زمانی که با شکست روبرو میشدند، همواره ادامه دادند و تردید نکردند.
امام جمعه زاهدان گفت: ملت قهرمان ما نیز با ادامه راه شهدا نشان میدهد که قدرشناس شهدا و خانواده آنان هستند و بیشترین و بزرگترین تکریم خانواده شهدا این هست که ببینند مسیر شهدا در حال دنبال است و راهشان فراموش نشده، ملت بصیر و قهرمان ما نشان دادهاند که همواره مسیر شهدا را ادامه دادهاند.
وی بیان کرد: یک شنبه ۲۵ آذر روز تحقیق و پژوهش و دشنبه ۲۶ آذر تحت عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری شده و در ایامی که گذشت به مناسبت روز دانشجو جلسات پرسش و پاسخ دانشجویی خوبی در دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه فرهنگیان داشتیم که حرفهای خوبی زدند و دغدغهمند بودند، این جای امیدواری داشت، البته هنوز هم جای کار بیشتر و ارتقا سطح علم، فکر، نگاه و بینش آنها وجود دارد و نیاز هست تا مسؤولان، اساتید، فرهنگیان و حوزویان در این خصوص کار کنند.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: از جمله انتظارات دانشجویان، برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه و رفع نیازهای جامعه و کاهش آسیبهای اجتماعی بود که نکته مهمی است و مسؤولان باید از ظرفیت دانشگاه استفاده و دانشگاهیان نیز در این زمینه، ورود کنند.
وی گفت: در مطالبات دانشجویی، خواستار حضور بیشتر علما و روحانیون در دانشگاه و نیز در بین مردم بودند که حرف درستی هست و بحث وحدت حوزه و دانشگاه به درستی تحقق پیدا نکرده و دو مجموعه علمی کشور باید با هم ارتباط و تعامل و همکاری بیشتری داشته باشند.
وی ادامه داد: دوشنبه ۲۶ آذر، آغاز هفته حمل و نقل، رانندگان و راهداری هست که خدمت آنان تبریک عرض کرده و انتطار داریم مسؤولان به این نیروها رسیدگی کنند و در حوزه راه و احداث بزرگراه نیز رسیدگی مطلوبی صورت گیرد.
محامی گفت: چهارشنبه ۲۸ آذر سالروز تبعید مقام معظم رهبری به شهرستان ایرانشهر هست، این تبعید، سبب خیرهای فراوانی شد و برنامهها و مراسماتی در ایرانشهر صورت گرفته و قرار هست همایش خورشید ولایت هم به رسم هر ساله برگزار شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان گفت: این روزها با بحث کمبود انرژی، سوخت و نیز توصیه به صرفه جویی مواجه هستیم و رئیس جمهور هم بر صرفه جویی در مصرف گاز و برق تاکید کردهاند، که اصل این حرف، درست هست و در موقعیتی که دچار کمبود هستیم، مردم باید احساس مسؤولیت کنند تا استفاده بهینه داشته باشیم و دچار قطع برق و گاز نباشیم.
امامجمعه زاهدان گفت: در این زمینه چند نکته مهم وجود دارد، ابتدا اینکه لازم هست تا مسئولان هم در تولید و هم در جلوگیری از هدر رفت به درستی مدیریت و تدبیر کنند.
وی گفت: گزارشهایی که خود مسئولان ارائه میدهند، این هست که در طول دولتهای مختلف سرمایه گذاریهای لازم برای تولید برق انجام نشده و برای همین است که با ناترازی مواجه هستیم و اگر ضعف یا سو مدیریت وجود دارد، فشار آن نباید بر مردم تحمیل شود.
نماینده ولیفقیه در سیستان وبلوچستان خاطرنشان کرد: خود بزرگواران گزارش میدهند که به علت فرسودگی وسایل و انتقال آنها بسیاری از این تجهیزات در این انتقالها از بین میرود و بنده چند سال قبل بازدیدی از عسلویه داشتم و افراد با سختی مشغول کار بودند و فرد مسؤول عنوان میکرد که این گاز، سرمایه ملی هست، در پتروشیمیها باید تبدیل به موارد دیگر باشد تا ارزش افزوده پیدا کند و وارد صنعت شود اما تنها به خانهها میرود و نیاز است که در
این حوزهها کار شود و در برخی کشورها قطعی برق و گاز را به خانه مردم میدهند تا صنعت آسیب نبیند اما در کشور ما بر عکس عمل میشود و برق و گاز صنایع را قطع میکنند و این به ضرر مردم هست و اقتصاد کشور آسیب میبیند و مسؤولان باید در این خصوص تدبیر کنند.
وی گفت: راهحل اساسی در این زمینه واقعی سازی قیمتهاست و این یک جراحی هست که درد به همراه دارد و براین اساس تا به حال مسئولان جرأت این جراحی را پیدا نکردهاند و رئیس جمهور مطرح کردند، اگر ما یارانهای که برای برخی کالاها میدهیم جمع بزنیم و تقسیم کنیم به تعداد نفرات کشور به هر نفر ۹۰ میلیون تومان یارانه میرسد و شما باید همین یارانه را به خود مردم بدهید و یارانههایی که سبب انواع و اقسام فساد و رانت میشود را بگیرید تا قیمت واقعی شود، البته سرو صدای افراد سودجو در خواهد آمد اما با انجام این کار، قیمت واقعی و دیکر زمینه قاچاق هم وجود ندارد و زمانی که فرد میخواهد پول بدهد صرفهجویی خواهد کرد، البته لازم است تا اضافه بر آن با کسانی که مصرف بی رویه دارند هم برخورد شود.
امام جمعه زاهدان تصریح کرد: اصراف و بد مصرف کردن، یک چالش است، چرا که دور ریخت غذاهای ما از جمله نان در کشور بسیار هست و از نعمتهای خداوندی به درستی استفاده نمیشود.
نماینده ولیفقیه در سیستان و بلوچستان به تبیین اتفاقات رخ داده در کشور سوریه پرداخت و گفت: سوریه از آغاز انقلاب اسلامی در کنار جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت حضور داشت، چه در دوران حافظ اسد پدر و چه در دوران بشار اسد پسر، در دورانی شهید سید حسن نصرالله ابراز نگرانی میکردند که ما نگران هستیم بعد از حافظ اسد چه خواهد شد و مقام معظم رهبری در جواب فرمودند (شما چه میدانید شاید بعد از او کسی آمد که بهتر با شما همراهی کرد) و پس از فوت حافظ اسد برای تسلیت به کاخ ریاست جمهوری سوریه رفتیم و در گوش من گفت نگران نباش، من بهتر از پدر در خدمت مقاومت خواهم بود و بیانات مقام معظم رهبری تحقق پیدا کرد.
وی گفت: در دوران دفاع مقدس، سوریه همراهی خوبی از ایران داشت و در دوران مقاومت هم سرزمین خود را برای پشتیبانی از جبهه مقاومت قرار دادند و این مسیر را دنبال کرد و از ایران برای حضور در سوریه درخواست کرد و ما به درخواست آنها در سوریه حضور پیدا کردیم، رزمندگان ما برای دفاع از حرمها و نیز دفاع از امنیت ملی کشورمان به سوریه رفتند تا صحنه درگیری در همان مرز اسرائیل بماند.
وی گفت: در طول این مدت همکاری نظامی، هدایتها، حمایتها مشورتها و همکاریهای اطلاعاتی هم وجود داشته و در ماههای اخیر با فشارهایی که بر سوریه بود بشار اسد میتوانست این مسیر را دنبال کند و برای کمک به فلسطینیان یک جبهه جدیدی بر علیه اسرائیل در بلندیهای جولان ایجاد کند همان گونه که حزبالله لبنان بعد از عملیات طوفانالاقصی برای کمک به فلسطین یک جبهه در شمال سرزمینهای اشغالی گشود و با اسرائیل درگیر شد و دولت سوریه هم میتوانست از این فرصت استفاده کند و جبهه جدیدی برای کمک به فلسطین ایجاد کند اما این عزم را نداشتند و علیرغم هشدار مقام معظم رهبری در دیداری که خردادماه با بشار اسد داشتند، فرمودند به وعدههای دشمنان دل نبندید اما به وعدهها اعتماد کردند و از ایمان و انگیزه معنوی برخوردار نبود و به وعده دشمنان دلخوش کرد و سوریه را به افراد مسلحی که دست نشانده آمریکا و اسرائیل بودند تقدیم کرد.
وی گفت: بسیاری از زیرساختهای نطامی طی این چند روز توسط اسرائیل بمباران شد و میتوانست همین سرمایهها را علیه اسرائیل به کار ببندد حتی اینکه به افتخار شهادت نائل شود اما این کار را نکرد و حالا حکمت فرمایش مقام معظم رهبری را درک میکنیم که فرمودند مقاومت هزینه دارد اما هزینه آن به مراتب کمتر از تسلیم شدن است.
امام جمعه زاهدان افزود: وعده خداوند این است که اگر پای کار خدا و دین خدا بیایید خداوند شما را یاری خواهد کرد و در غیر این صورت خداوند شما را رها خواهد کرد و نتیجه سوریه این گونه شد.
محامی در ادامه با اشاره به نکاتی برگرفته از بیانات مقام معظم رهبری اظهار داشت: ابتدا رعایت انصاف است از این جهت که تا زمان قدرت داشتن افراد از او تعریف میکنند و وقتی از قدرت کنار رفت پشت سر او حرف میزنند و تعبیر مقام معظم رهبری این است که اگر دنیا به تو روی بیاورد و ثروت و ریاستی داشته باشی، خوبیهای دیگران را هم به تو نسبت میدهند، اما اگر دنیا از تو پشت کرد خوبیهای خودت را هم از تو میگیرند، و مشاهده کردیم که مقام معظم رهبری به طور منصفانه سوابق همراهی دولت سوریه و همکاری آن را با جبهه مقاومت را مطرح کرده و در ادامه اشکالات کار را هم بیان کردند که این یک نکته درس آموز برای ما بود.
وی ادامه داد: نکته دوم در بیانات مقام معظم رهبری امیدآفرینی بود، آن هم در موقعیتی که بسیاری از افراد نگران و دچار یأس و ناامیدی بودند، اما فرمایشات ایشان کاملاً در زمینه امیدآفرینی و بیان واقعیتها بود.