همزمان با ایام رجب و مقارن با سالروز ولادت با سعادت حضرت علی (ع) امام اول شیعیان جهان، اقصی نقاط استان سمنان مملو از نور و جشن شد و مردم با حضور در مراسم مرتبط با این روز، در رثای مولایشان به سرور پرداختند
مردم استان سمنان همچنین با تهیه هدیههایی از پدران، همسران و مردهای خانواده و فامیل نیز قدردانی کرده و روز مرد را به آنان تبریک گفتند مردانی که در این شرایط اقتصادی کنونی کشور، دشواری دوچندانی را برای تأمین معیشت خانوادههایشان تحمل میکنند.
آئین ویژه سالروز ولادت امام علی (ع)
ویژه برنامههای سالروز ولادت با سعادت امام علی (ع) در مساجد، تکایا و بقاع متبرکه و همچنین میادین و معابر شهرها و روستاهای استان سمنان در حال برگزاری است و مردم با پخش کردن شیرینی علیرغم سرمای هوا، این شب و روز نیکو را گرامی داشتند.
بسیاری از خانوادههای استان سمنان امروز در خانه پدران و بزرگان خانوادههایشان جمع میشوند تا روز مرد را در کنار بزرگان خانواده جشن بگیرند و برخی نیز به یاد پدران آسمانی اسیر خاک، در گلزار مطهر شهدا و همچنین مزارهای شهرها و روستاهای استان سمنان حضور پیدا کردهاند.
در معابر شهری و روستایی استان سمنان موکب هایی نیز توسط هیئتهای مذهبی استان برپا شده و خادمان اهل بیت (ع) کام مردم را شیرین و دلهایشان را شاد میکنند نوای مولودیهای ویژه ولادت با سعادت امام علی (ع) فضای شهرهای استان را پر کرده است.
هدایایی برای مردان و پدران
گل فروشیها هم در این شب و روز ولادت با سعادت بهترین پدر دنیا، مملو از مشتری هستند به خصوص خانمها و دخترهایی که برای مردهای زندگی شأن پشتوانههایی چون کوه استوار، گل و هدیههایی تهیه میکنند و این روزها سینیهای شیرینی شیرینی فروشیهای استان هم به سرعت خالی و پر میشود.
یکی از رسومی که مردم استان سمنان در این شب و روز با سعادت انجام میدهند اطعام است مردم به اندازه وسع شأن برای ایتام و نیازمندان غذا تهیه کرده و بین آنها توزیع میکنند همچنین بستههای معیشتی نیز چه به صورت هماهنگ و برنامه ریزی شده از سوی گروههای بسیجی و جهادی و چه از بابت نهادهایی مانند کمیته امداد و چه حتی به صورت مردمی و خودجوش در این ایام توزیع شده است.
برگزاری اردوی جهادی ۳ روزه درمانی با حضور ۳۰ متخصص از تهران برای مددجویان تحت حمایت بخش بسطام نیز از دیگر اقداماتی است که کمیته امداد امام خمینی (ره) استان سمنان همزمان با سالروز ولادت با سعادت امام علی (ع) برای نیازمندان تدارک دیده است.
فضیلت امام علی (ع)
نماینده مردم استان سمنان در خبرگان رهبری نیز ضمن اشاره به فضیلتهای حضرت علی (ع) و با اشاره به حدیثی در همین ارتباط گفت: حضرت علی (ع) «اعراف» هستند و معنای اعراف این است که خداوند متعال شناخته نمیشود الا از مسیر معرفت علی (ع) لذا وادی اعراف وادی شناخت خداوند متعال محسوب میشود.
آیت الله سید مهدی میرباقری شاهرودی ضمن اشاره به حدیثی از امام علی (ع) و با بیان اینکه اگر مشیت الهی تعلق میگرفت خودش را مستقیم به بندگانش معرفی میکرد اما خداوند خصوصیتهایی را در علی (ع) قرار داده که در خدا، راه خدا، وجه الله و مسیر شناخت خداوند هستند، گفت: معنای اعراف بودن اما مثال همین موارد است.
وی افزود: از علی (ع) سوال شد که مهمترین فضیلت شما چیست؟ ایشان این آیه سوره رعد را تلاوت کردند که خداوند میفرمایند کفار ادعا میکنند که شما رسول نیستید و از طرف خدا نیامدهاید و لذا پیامبر دو شاهد را گواه رسالت خودشان میدانند این دو شاهد یکی الله تبارک و تعالی است و دوم شاهدی که در قرآن در کنار حضرت حق شاهد رسالت نبی (ص) ذکر شده همه علم الکتاب است که این شخص در بسیار کتابها اعلام شده که امام علی (ع) است.
نماینده مردم استان سمنان در خبرگان رهبری بیان کرد: در زمان نزول این آیه از سن مبارک امام علی (ع) بیش از ۱۶ سال نمیگذشت و عالم همه علم الکتاب نامیده شدهاند و این نشان دهنده فضیلت بالای حضرت امیر المومنان (ع) محسوب میشود.
کرامتهای علی (ع)
در این روزها همه جا صحبت از کرامتهای علی (ع) است و منابر و سخنرانیها و مراسم مولودی خوانی نیز در اقصی نقاط استان سمنان برپا است یک کارشناس دینی و فرهنگی در گفتگو با خبرنگار مهر، این روز را فرصتی برای تدبر در سبک زندگی علوی دانست.
حجت الاسلام محمد رضا سجادی فر با بیان اینکه سیره علوی نیازی است که امروز در جامعه ما به شدت محسوس است، تاکید کرد: ترویج سیره علوی به عنوان یکی از مهمترین رسالتها باید از سوی نهادهای فرهنگی و تربیتی و رسانهها و کسانی که تریبون و رسانه دارند، مد نظر قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه حضرت علی (ع) الگوی همه ما است، افزود: تنها کافی است که مسئولان ما به مسائلی که ایشان در نامه شأن به مالک اشتر بیان میکنند، عمل کرده تا بخش مهمی از مشکلاتی که امروز به خصوص در حوزه اقتصادی و مدیریتی در کشورمان وجود دارد، از بین برود لذا بخش عمده مشکلات امروز ما بی توجهی به سیره علوی است.