به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، عاطفه سادات مدبرنژاد، در گردهمایی رؤسای ادارات انجمن اولیا و مربیان کشور که صبح امروز پانزدهم دی ماه در اردوگاه شهید باهنر با حضور وزیرآموزش و پرورش و معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزارشد با تأکید بر مشارکت مؤثر والدین در فرآیندهای تربیتی گفت: تعامل خانوادهها با نظام تعلیم و تربیت نقش حیاتی در این عرصه دارد. انجمن اولیاء و مربیان با همه چالش ها بهعنوان بستری مؤثر برای توسعه مشارکتهای مردمی و تقویت ارتباط خانوادهها با مدارس محسوب می شود و نقشی بیبدیل در نظام آموزشی کشور دارد.
مدبرنژاد با اشاره به اینکه کارگروههای تخصصی مهارتهای زندگی در مدارس تشکیل شده است، افزود: این اقدام با هدف بهرهگیری حداکثری از ظرفیت والدین در مدیریت مدارس انجام شده و رویکرد شفافیت و تقویت ارتباط متقابل بین خانوادهها و مدارس بهطور جدی دنبال میشود.
وی به وقفه پنجساله جهت برگزاری آزمون انتخاب مدرسان آموزش خانواده اشاره کرد و گفت : امسال آزمون برگزار شد و ۲ هزار و۵۰۰ مدرس جدید به جمع انجمن اضافه شدند. این مدرسان، آموزشهای تخصصی و مهارتی لازم را برای ارائه خدمات مؤثرتر به والدین دیدهاند.
مدیر کل انجمن اولیاء و مربیان با بیان اینکه دورههای توانمندسازی مدرسان بهصورت حضوری در استانها و بهصورت مجازی برای تمامی مناطق کشور برگزار شده است، افزود: در حوزه سلامت دانشآموزان، نیازمند مدرسانی هستیم که بتوانند به والدین مهارتها و آموزشهای لازم را ارائه دهند.
وی برضرورت احیای مراکز مشاوره خانواده تأکید کرد و از فعالیت ۳۴۰ مرکز مشاوره خانواده در کشور خبر داد و گفت: برخی از آنها به دلایل مختلف غیرفعال شدهاند. البته ۱۰ مرکز جدید در مناطقی که فاقد این خدمات بودهاند راهاندازی کردهایم. زیرا خانوادهها نقشی کلیدی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی ایفا میکنند.