برگزاری دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهدای غواص
برگزاری دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شهدای غواص
دومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت خانواده‌های شهدای غواص جنگ تحمیلی در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی استان تهران - امور بین‌الملل به ریاست قاضی حسین زاده برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی مفید به نقل از خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،  در ابتدای جلسه امروز (دوشنبه)، قاضی حسین‌زاده گفت: این پرونده با دادخواهی ۳۰۶ نفر به طرفیت ۶۵ خوانده از ۱۵ استان علیه دولت آمریکا و سردمداران آن مبنی بر جنایت امریکا در حمایت از رژیم بعث عراق که به شهادت تعداد زیادی از اتباع ایرانی منجر شده، تشکیل شده است.
حسین‌زاده افزود: طبق قانون الزام دولت به پیگیری جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، دولت جمهوری اسلامی و قوه قضاییه مکلف به رسیدگی و اقدامات لازم برای جبران خسارت هستند.


قاضی دادگاه گفت: بر اساس ماده یک قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم، هرگونه اقدام خشونت‌آمیز، توطئه، شکنجه، آزار و هرگونه به مخاطره انداختن اتباع ایرانی توسط دولت‌های خارجی که به قصد تاثیرگذاری بر خط مشی دولت ایران انجام شود، اقدام تروریستی تلقی شده و قوه قضاییه مکلف به رسیدگی است.
در ادامه جلسه دادگاه، عزالدین سلیمانی وکیل خوانده با حضور در جایگاه گفت: رژیم بعث عراق با حمایت آمریکا بدترین رفتار‌های را با اسرای ما داشتند و حقوق بشر را نقض کردند. رژیم بعث عراق قبل از دفن غواصان به‌شکلی وحشیانه ممکن با این شهدای والامقام توهین کرده بودند و دستان آنها را با سیم‌ها بسته و چندین کیلومتر آنها را پیاده بردند و پس از آن در گودالی زنده به گور کردند.
سلیمانی گفت: مسئول دانستن رژیم بعث عراق مانع از مسئولیت آمریکا نیست؛ از اینرو می‌توان آمریکا را مسئول قلمداد کرد و او را متعهد به جبران خسارات مادی و معنوی به ایران و اتباع آن دانست. برخی از خسارات ناشی از اقدامات مستقیم آمریکا از جمله حمله به ناوها، سکو‌های نفتی و برخی از این خسارات ناشی از حمایت آمریکا از رژیم بعث در حمله هوایی و بمباران مناطق مسکونی و مدارس و بمباران‌های شیمیایی است. آمریکا در این اعمال شریک بوده و به این رژیم یاری کرده است.
در ادامه جلسه دادگاه قاضی حسین‌زاده دستور داد اظهارات مقام آمریکایی که به صراحت اعلام کرده که آمریکا اطلاعات استراتژیک در اختیار رژیم بعث قرار داده صورتجلسه شود.
پیش از این نیز دادگاه رسیدگی به پرونده شهدای غواص عملیات کربلای ۴ با دادخواهی ۴۲ نفر از خانواده‌های معظم شهدای غواص به طرفیت ۶۵ خوانده شامل دولت ایالات متحده آمریکا و سردمداران این دولت برگزار شد.
جلسه رسیدگی به این پرونده ۱۸ تیر امسال برگزار شد و قاضی پرونده با اشاره به حمایت‌های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی آمریکا از رژیم بعث، گفت: زنده به گور کردن غواصان ایرانی با دستان بسته و لبان تشنه نتیجه اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا و مقامات و نهاد‌های آن در حمایت از دولت عراق، جنایت علیه بشریت، جنایت جنگی و نقض کرامت انسانی محسوب می‌شود. رئیس دادگاه رای نهایی در۵ روز آینده خبرداد.