اقامه نماز لَیلَهُ الدّفن برای شهید سید حسن نصرالله در همه مساجد تهران
اقامه نماز لَیلَهُ الدّفن برای شهید سید حسن نصرالله در همه مساجد تهران
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد از اقامه نماز لَیلَةُ الدّفن برای شهید سید حسن نصرالله در همه مساجد استان تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام حسین محمدابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد امروز در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران، با اشاره به تشییع پیکر سید مقاومت سیدحسن نصرالله در روز یکشنبه، گفت: به همه مساجد ابلاغ کرده‌ایم که هنگام غروب نماز لَیلَهُ الدّفن برای سید حسن نصرالله اقامه و در همه مساجد مجلس بزرگداشت این شهید بزرگوار، برقرار شود.

وی همچنین با اشاره به دهه تکریم و تعظیم مساجد افزود: هر ساله این سنت حسنه برقرار است و در استقبال از ماه مبارک رمضان مومنان، کارگزاران و اهالی مسجد جایگاه بلند، رفیع و مقدس مسجد را گرامی می‌دارند.

حجت الاسلام محمدابراهیم ضمن گرامیداشت این دهه، از همه کارگزاران و مسئولان مسجد به ویژه ائمه جماعات، فعالان بسیج مستقر در مساجد، کنشگران، فعالان فرهنگی و اعضای هیئت امنای مسجد برای زحماتی که در مساجد می‌کشند، قدردانی کرد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: در روایتی شریف آمده است در کتاب آسمانی تورات، از قول خداوند تبارک و تعالی مکتوب است که خانه‌های من در روی زمین مساجد هستند و خوشا به حال کسی که در خانه‌اش طهارت حاصل می‌کند و برای زیارت من (زیارت خداوند) در مسجد حاضر می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدابراهیم، تصریح کرد: در حقیقت حضور در مسجد، حضور در خانه خداست. حضور در مسجد حضور در میهمانی خداست و مومنان با حضور در مسجد در مهمانی خدا شرکت می‌کنند. خداوند فرموده است هر کسی که به مهمانی می‌رود لازم است میزبان از او پذیرایی کند. اهالی مسجد وقتی در مسجد هستند خداوند بر خودش فرض می‌داند که از مهمانانش پذیرایی کند.

وی ادامه داد: در معارف دین نیز جایگاه مسجد بسیار رفیع است؛ مساجد خانه‌های خداهستند که اراده و مشیت الهی به آن تعلق گرفته است که این مساجد را رفعت ببخشد و این خانه‌های الهی به عنوان خانه‌های مقدس ذکر شود؛ خانه‌هایی که در آن خداوند یاد می‌شود.

*لزوم توجه به مطالبه رهبری درباره برگزاری محافل قرآنی در مساجد

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مسجد کانونی است که مومنان با محوریت نماز و ذکر الهی در آن جمع می‌شوند و خداوند را عبادت می‌کنند. مسجد علاوه بر ذکر الهی کارکرد‌های فراوانی دارد که از این کارکرد‌ها در اجتماع باید استفاده شود. خوشبختانه در میان مومنان اهتمام ویژه‌ای نسبت به مساجد وجود دارد و در دهه تکریم، مساجد آغوش خود را به روی مومنان برای استفاده از معنویات مسجد باز و خودشان را برای ضیافت الهی آماده می‌کنند و محافل قرآنی در مساجد برقرار است.

وی به جوانان و نوجوانان توصیه کرد حتماً در ماه رمضان با نشاط در مساجد حاضر شوند و ائمه جماعت با آغوش باز از نمازگزاران استقبال کنند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد افزود: در ماه رجب امسال تجربه موفقی داشتیم و در استان تهران بیش از ۹۰۰ مسجد مجری اعتکاف شدند و حدود ۱۰۰ هزار نفر در اعتکاف شرکت کردند و مساجد با شور و نشاط از جوانان و نوجوانان استقبال کردند، ۷۰ درصد این جمعیت را جوانان و نوجوانان تشکیل داده بودند.

حجت‌الاسلام محمدابراهیم با تأکید بر اینکه در ماه رمضان حتماً باید محافل قرآنی برقرار شود، گفت: یکی از مطالبات جدی مقام معظم رهبری برپایی محافل قرآنی در مساجد است. ایشان در دیدار با فعالان قرآنی دو بار فرمودند «ای کاش در هر مسجدی یک محفل قرآنی بود». امسال حتماً این مطالبه و آرزوی جدی مقام معظم رهبری باید در مساجد محقق شود و هر مسجدی محفل قرآنی تشکیل دهد و مومنان و مومنین دور رحل‌های قرآنی بنشینند و یکی از صفحاتی که قرائت می‌کنند توسط امام جماعت یا سخنران مراسم مورد توجه قرار گیرد و پیام‌های آیات ذکر شود.

وی افزود: سبک زندگی را باید از قرآن آموخت. مساجد برای قرآن ایجاد شده و مسجدی که از قرائت، تفسیر و تدبر در قرآن بهره‌مند نباشد به هدف غایی دست پیدا نکرده است و حتماً باید نسبت به محافل قرآنی اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

*اهتمام ویژه به ایجاد مساجد برقرار

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد یکی از مطالبات مقام معظم رهبری که مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز به آن اهتمام ویژه دارد را ایجاد «مساجد برقرار» دانست و گفت: رهبری فرمودند مسجد باید برقرار باشد. یعنی هم سه وعده نماز جماعت در آن اقامه شود و علاوه بر آن در اوقات صلاه، در مسجد باز باشد و اینطور نباشد که بعد از نماز جماعت در مسجد بسته شود؛ در مسجد باید باز باشد و هر زمانی که مومنان می‌خواهند باید بتوانند به مساجد بیایند و مسجد محل دائمی رفت و آمد مومنان باشد و در طول همه ساعات، خدمات مسجد به مردم ارائه شود.

حجت‌الاسلام محمدابراهیم، با تأکید بر اینکه، مردم باید برقرار بودن مسجد را مطالبه کنند، افزود: در یک سالی که گذشت ۵۰۰ مسجد از مساجد استان تهران را برقرار کردیم و از فعالان و اهالی مسجد به جد می‌خواهیم که باز بودن درِ مساجد محله‌های خود را مطالبه کنند.